Sandgatan 1
070-482 05 53
info@datamannen.se

All slags PC-service och reparation – Hemsupport – Personlig och snabb datorhjälp!

Välkommen till Datamannens verkstad!

Detta är några exempel på arbeten som utförts:

Virusangrepp

Denna kund kunde plötsligt inte komma in i sin dator. I stället möttes han av ett meddelande från "Kriminalpolisenheten", som avkrävde böter för olaglig nedladdning eller annan valfri förseelse. Denna internationellt spridda bluff, som försöker spela på vårt dåliga samvete, har drabbat tusentals datoranvändare.

Bedrägerier av detta slag är mycket vanliga. Betala inte! Datamannen eliminerar alla sorters virus!

Gaming

Datamannen monterar och uppgraderar ofta speldatorer. På bilden ett av Datamannens byggen från augusti 2022, med en AMD Ryzen 9 5950X-CPU och ett ZOTAC GeForce RTX 3070 Ti-grafikkort. En maskin som ska användas till att bygga spelvärldar i Unreal Engine.

Vanliga åtgärder, vid sidan av montering av hela datorer, är byte av grafikkort och nätaggregat, installation av extra hårddiskar och utbyggnad av minne.
Vänd Dig till Datamannen för montering eller uppgradering
av Din speldator!

Ej överklockning av CPU:er!

Räddning av data

Trots att Din dator har havererat går Dina foton och dokument vanligen att rädda utan problem. Undantaget är om Din hårddisk råkat ut för ett mekaniskt eller elektroniskt fel. I det senare fallet kontaktar vi en dataräddningsspecialist.
Ge inte upp hoppet om saknade bilder och dokument! Kontakta Datamannen!

Din data behandlas alltid konfidentiellt! Eventuella kopior raderas alltid efter utfört uppdrag.

 

Fixa till eller köpa nytt?

Har Du en dator som har några år på nacken, och känns gammal och trött? Funderar Du på om den är värd att göra i ordning eller uppgradera, eller om det är bättre att skaffa en ny? Kontakta Datamannen för rådgivning!

Blir det aktuellt med en ny maskin, kan Du få en sådan byggd och levererad enligt Din specifikation. Du får även hjälp att föra över Din data till den nya maskinen, samt att få kringutrustning, e-post och allt annat att fungera.

På bilden inspekterar Datakatten en äldre speldator för en kund i Luleå.

Fläktar i laptops

Blir Din laptop onormalt varm? För den oljud? Slår den t. o. m.av efter en stunds användning? Orsaken är ofta att fläkten är igensatt med damm. Datamannen utför öppning av laptopen och rengöring av fläkten till fast pris. Datamannen utför även byten av kylare/fläkt i laptops.

Här bredvid syns två exempel på hur fläkten i en laptop kan se ut efter ett par års användning. En vägg av damm har blockerat luftspjället, med överhettning av datorn som följd. T.v en Sony Vaio och t.h en HP Pavilion dv6. I båda fallen upphörde problemen helt efter rengöring.

Kontaktbyten laptops

En utsatt detalj på laptops är kontakten för laddaren. Då laddaren sätts i och dras ur slits kontakten, och går till slut sönder. Hör av Dig till Datamannen för kostnadsförslag för reparation.

 

 

På bilden avlödning av trasig strömkontakt på en Asus X53S laptop.

 

Andra reparationer av laptops

Datamannen utför de flesta reparationer av laptops, såsom byte av tangentbord, reparation av trasiga gångjärn, byte av CMOS-batterier,
DVD-enheter och hårddiskar, mm. Tag kontakt för prisuppgift för reparation av din laptop!

 

På bilden demontering av en havererad hårddisk i en
HP Pavilion 17.

Datamannen i Linköping
Telefon: 070-482 05 53, E-mail: info@datamannen.se .